Függetlenség | Felelősség | Nyitottság

Mozaik Kör

Mozaik Kör

Értéknyilatkozat

2022. október 20. - Vincze Mátyás

Jelen Értéknyilatkozat a Mozaik Kör valamennyi Tagja számára útmutatásul kíván szolgálni egyfelől azon értékek vonatkozásában, amelyeket – akár politikai, vallási, valamint egyéb világnézeti különbözőségek fennállása esetén is – a Mozaik Kör Tagjai mindannyian a sajátjuknak éreznek, illetve amelyeket a Mozaik Kör minden körülmény között megóvni, védelmezni szándékozik. Másfelől, jelen Értéknyilatkozat útmutatást ad a Mozaik Kör meghatározó, célkitűzéseivel szorosan összefüggő eszmeiségének meghatározása tekintetében. Mindezeknek megfelelően a Mozaik Kör Értéknyilatkozata az alábbiak szerint alakul:

Értéknyilatkozat

Mi, a Mozaik Kör Tagjai felelősséget érzünk környezetünk (szűkebben: Településeink, tágabban: Országunk) élhetőségéért, annak szükségszerű megteremtéséért, elvárható fenntartásáért, illetve remény szerinti kibővítéséért, valamint felelősségérzetünk kiterjed a fejlődés elősegítésére mind az egyes Települések, mind az egész Ország vonatkozásában. 

Mi, a Mozaik Kör Tagjai az észszerűség követelményeinek megfelelően képesek vagyunk különböző – akár meglehetősen eltérő, ám szintén a józan ész által vezérelt – vélemények, érvelések befogadására, valamint ezek megfelelő, előremutató jellegű ütköztetésére. 

Mi, a Mozaik Kör Tagjai a bajtársiasság jegyében egyetlen személyként osztozunk valamennyi sikerben és kudarcban, valamint egyetlen személyként sorakozunk fel akkor, ha – akár a Mozaik Kör egésze, akár egyetlen Tag ellen – alaptalan, kirívóan negatív töltetű támadást intéznek. 

Mi, a Mozaik Kör Tagjai teljesen függetlenül minden politikai párt vagy politikai jellegű állásfoglalás behatásától veszünk részt a Mozaik Kör tevékenységében, valamint célkitűzéseinek megvalósításában. 

Mi, a Mozaik Kör Tagjai a nyitottság által támasztott kritériumoknak eleget téve érdemi, méltó figyelmet fordítunk valamennyi Tag tettére, szavára. 

Mi, a Mozaik Kör Tagjai, a Mozaik Kör célkitűzései, illetve eszmeisége iránti közös hitünk által vezérelve törekszünk a kitűzött célok megvalósítására és az eszmeiség megtartására. 

Mi, a Mozaik Kör Tagjai az egységesség körében a Mozaik Kör Értéknyilatkozatában megjelenített értékeket, valamint az Értéknyilatkozatból fakadó eszmeiséget valamennyien megismertük, azokat magunkban hordozzuk úgy a Mozaik Körön belül, mint azon kívül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3817958818
süti beállítások módosítása