Függetlenség | Felelősség | Nyitottság

Mozaik Kör

Mozaik Kör

Ettől az 1940-es filmrészlettől minden magyar szíve megdobban

2022. október 06. - Vincze Álmos

Jobb videót aligha találni ma az Interneten.

262185_1486483369_3875.jpg

Leleményes, összetartó nép a magyar. Ezt bizonyítja az 1940-ben megjelent „Erdélyi kastély” című film azon jelenete, amelyben egy kisfiú azon kérdésére, mely szerint mit jelent a magyar autók hátulján a „H” betű, Jakab bá’ csattanós, egyben szívet melengető választ ad.

Leleményesség és összetartozás-tudat. Két olyan érték, amelyekre az előttünk álló években, évtizedekben talán minden eddiginél nagyobb szükség lesz. Leleményességgel ugyanis azokat a kihívásokat is sikerrel vesszük, amelyeknek már pusztán a hallatától sokan a kardjukba dőlnek, míg az összetartozás-tudat segít abban, hogy ne váljunk azokká, akik így tesznek. Mert két dolog egészen biztos: kihívásokkal teli időszak elé nézünk, és ezek a kihívások döntően globális természetűek lesznek. Legyünk tehát egyfelől a problémákat megoldani igyekvő, azokon túljutó nemzet, másfelől pedig tartsunk össze, segítsük egymást ezen az úton!

Íme, a filmrészlet. Boldog születésnapot, Magyarország!

A cikk eredeti megjelenésének időpontja: 2022. augusztus 19.

Kép: mafab.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6417948576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása